Allt inom mode

Mode, Tips

Sommarmode för män 2015

8408940-smiling-teenagers-in-sunglasses-hanging-outside

Går du och funderar på hur du bör klä dig i sommar? Vi har svaret! Sommaren 2015 är det en avslappnad stil som gäller. Ljusa färger som vitt, beiget och ljusblått dominerar, men även mönstrade plagg funkar. Ett märke som verkligen lyckats fånga den rätta trenden i sin sommarkollektion är Hacket.

Avslappnade kostymer och ljusa färger

Klassiska kostymer är förstås något som alltid är väldigt snyggt på en man och kostymmodet har under de senaste århundradet lagt ett personligt fokus på slipsen. Enbart här har mannen länge kunnat experimentera med färg och mönster. Nu en bit in i 2000-talet börjar vi se en förändring mot friare mode även för män. Denna säsongs tema sägs vara fritidsinspirerad med ljusa färger och en aning marint. Tänk vitt, beige, ljusblått. För kostymer gäller smala italienska snitt. Även här gäller ljusa färger, med undantag för koboltblått.

Accessoarer

Sommaren 2015 är accessoarer hetare än någonsin. Främst är det armbandet som står i fokus och en av de mest populära tillverkarna för denna trendiga accessoar just nu är Kiel James Patrick. De snygga marininspirerade armbanden hittar man bl.a. hos Neckwear. Där finner man dessutom ett fint utbud av ytterligare två tidlösa accessoarer för män – slipsen och klockan.

Experterna tipsar om att kombinera olika material samt att matcha outfiten armband i kontrastfärger. Satsa t.ex. på flätade tygarmband i färger som rött och blått tillsammans med snygga läderarmband. Matcha gärna något av armbanden med andra accessoarer såsom skor, klocka eller skärp.

Rätt sommarkänsla med Hacket

Hacket har verkligen lyckats med sin sommarkollektion, som enligt Obsid.se är inspirerad av sommarens festligheter. Scotch & Soda har lyckats få till en trendigt avslappnad stil och fokuserar framför allt på jeans och mönstrade kortärmade skjortor. Zara, som vanligtvis levererar snygga herrkläder till sommaren, lyckas däremot inte imponera med sin herrkollektion, utan har satsat allt för mycket på färglösa trista plagg.