Allt inom mode

Mode

Sommarkroppen 2015

156326-beautiful-young-woman-relax-in-the-beach

Att känna sig bekväm med sin kropp handlar om självförtroende, kläder och hur din hälsa är.

Träningen

Innan du bestämmer dig vilken typ av träning du ska börja med för att jobba upp hälsa och självförtroende, fundera på hur mycket tid du vill lägga på din träning. Är du en strandnjutare kanske det inte låter lockande att besöka gymmet fyra dagar i veckan. Fokusera hellre på att göra korta, men intensiva träningspass om du vill se några resultat innan sommaren är slut. Försök också att få med både kondition och styrka. Är ditt mål att gå ned i vikt är kondition främsta fokusen, men utan stryka är det lätt att du förlora muskelmassa om du kombinerar träningen med diet.

Hälsan

Fastän det är sommar och du har semester, är det bättre för hälsan och ditt självförtroende om du undviker skräpmaten. Ta tillfället i akt och testa lite olika grillrecept. Att grilla kyckling med en härlig sallad är superhälsosamt och dessutom supergott! Kolla in recepten hos ICA för lite grillinspiration. Ta tiden att laga mat, du är ledig och ska inte behöva stressa överhuvudtaget.

Mycket frukt och grönt ska hamna på tallriken och under de varmaste dagarna ska du även se till att dricka extra mycket vatten. I hård värme behöver kroppen vatten och salt, två saker som vi förlorar mycket av när vi svettas. Om du ska vara ute på äventyr hela dagen ska du ta med dig en vattenflaska och lite salta kex eller saltade nötter. Då återställer du balansen i kroppen och riskerar inte att bli uttorkad eller få solsting.

Kläderna

Sist på listan men verkligen inte oviktig. Trivs du i dina kläder kommer du att känna dig gladare och snyggare. Du ska vara lika bekväm i ett par shorts på stranden som när du tränar. Under träningen anstränger vi och rör mycket på kroppen, därför är det bra att ha träningskläder som stretchar och följer med i dina rörelser. Länna Sport har ett utmärkt utbud och säljer kläder som passar bra både på gymmet och utanför. Den senaste trenden är ju nämligen att bära sportkläder utanför sportandet!

Hitta din träningsform

Det finns mycket att välja på när det kommer till träning. Sommaren så kan man hålla till med mycket utomhus då vädret tillåter. Beachvolley är något som kan vara roligt att spela tillsammans med andra på stranden. Se till att ta med boll och kanske andra produkter som gör att ni kan aktivera er om ni ska vara en dag på stranden.