Allt inom mode

Trender

Skäggtrendens motpol

rakhyvlar

Skäggtrenden verkar inte ge med sig. Även om vissa rapporter visar pekar på att trenden snart har nått sin topp så pekar andra starkt på att de är många år kvar innan det hela börjar dala. Mitt i allt detta växer även en annan trend som även den skrämmer skräck på rakhyvelsbranschen, rakning med kniv.

Rakkniven

Den klassiska rakkniven är utan tvekan det bästa verktyget för att raka sig med, det ger i alla fall bäst resultat. Det finns nämligen ingenting som kommer så nära huden som en rakkniv, men det krävs lite arbete. För det första så krävs det viss finess när man använder den. Men även där är det som man brukar säga, träning ger färdighet. För det andra så kräver en rakkniv en hel del engagemang. För att rakkniven skall hålla länge och vara tillräckligt vass så krävs det att man tar hand om den. Dels så skall den hållas i trim på en strigel, förvaras rätt och när den blivit tillräckligt sliten, slipas.

Om man har intresset så är rakkniven en investering som kan hålla live ut med rätt omtanke.

Shavette

Om man inte känner sig säker nog för att investera alla de pengar och den tid som behövs för att börja raka sig med en rakkniv så är en så kallad shavette det självklara valet. En shavette ser vid första ögonkastet ut att vara en vanlig rakkniv men saknar helt den vassa kanten. Istället för att ha en klinga som måste skötas om och slipar har shavetterna nämligen istället en hållare för rakblad som går att byta ut. Detta gör shavetterna mycket enklare att underhålla samtidigt som de även oftast är billigare i inköpspris vilket vi kan se hos Sliqhaq.

För dig så betyder detta att det är ett bra första steg om du är lite nyfiken på att testa på att raka dig själv med kniv.

Säkerhetshyvel

Det sista alternativet som är i modet är att använda sig av säkerhetshyvlar. Dessa är en klassisk typ av rakhyvel med ett enda rakblad som går att byta ut. Det många ser som en fördel med säkerhetsrakhyvlarna är förutom en lägre kostnad på rakbladen även en närmare rakning och mer kontroll.