Allt inom mode

Kläder, Tips

Rensa ur garderoben

Många av oss har nog emellanåt reflekterat över hur mycket kläder man har som praktiskt taget aldrig blir använda. Det är ju så enkelt att fylla upp garderoben men långt från lika lätt att rensa ur den. Vill man verkligen ta sig för att rensa kommer här några praktiska tips.

Kategorisering

Börja med att lägga fram alla kläder och gå igenom dem en typ av plagg i taget. På så sätt får man en mycket mer överskådlig blick på hur många exemplar i varje kategori man har och kan titta på hur många liknande man har. Detta gör det enklare att välja ut favoriter och göra sig av med resten.

Prova kläderna

Så fort man känner sig något osäker över ett plagg bör man faktiskt ta på sig det och känna efter. Sitter det verkligen som det borde eller känner man bara för att ta av sig plagget och lägga tillbaka det? Om det senare stämmer bättre kan man nog kasta bort det direkt.

Var beslutsam

Det är bäst att köra på ren magkänsla till att börja med och sedan lita på denna. Om ens första instinkt är att göra sig av med ett plagg bör man stoppa ned det i en sopsäck eller låda på en gång. Detta är plagg man garanterat inte kommer att minnas inom en snar framtid ändå.

Comments are disabled.