Allt inom mode

Kläder, Mode, Tips, Trender

Pimpa dina kläder

sewing clothes_424577023

Ett svart linne, en brun tröja, vanliga blåjeans… de är alla basplagg som ser ganska tråkiga ut. Och det är klart man vill ha unika plagg som ingen annan har. I vanliga fall betyder det att du måste lägga ut tusentals kronor på haute couture-plagg eller betala dyr frakt för att beställa från utlandet.

Eller så pimpar du kläderna själv! När du väl har kommit igång får du nästan hejda dig själv, så kul är det!

Om du vill arbeta med läder kan du köpa ett mjukt nappaläder med lite stretch i. Du kan sedan kapa armar på tråkiga tröjor och byt ut armarna till läderarmar. Sprätta eller klipp upp alla sömmar på de gamla ärmarna och använd dem som mall för de nya. Tänk dock på att läder är känsligt och hål försvinner inte. Använd alltså inte nålar för att hålla fast lädret och var noggrann när du syr så du inte behöver sprätta upp sömmarna i lädret och sy om.

Du kan också visa upp den roliga sida med några tygmärken. De kan du sy och/eller värma fast i nederkanten på en enkel kjol för att skapa mer struktur och liv i den. Det är också det perfekta sättet att dölja ett fult lagat hål i kläderna. Varför inte sy fast ditt astrologiska tecken på en väska eller en vanlig toppluva?

Med knappar, nitar, häktor och dekorativa sömmar kan du smycka dina kläder och ge dem en tuffare, mer romantisk, mer kulturell stil. Varför inte sy hennamönster runt en krage eller slå in nitar på den gamla kavajjackan för att få ett rockigare plagg. Möjligheterna är oändliga, det gäller bara att vara kreativ och hitta inspiration. Ladda gärna ned appen Pinterest för att få tonvis med idéer på hur du kan göra om dina plagg med enkla medel.

Comments are disabled.