Allt inom mode

Mode

MCS – det senaste inom träningsmodet

En ny trend har dykt upp inom träningskläder och har fått anhängare över hela världen. Det handlar om kompressionskläder av typen MCS. Kompressionskläder i sin vanliga form är ingen nyhet. De började tidigt användas av elitidrottare som såg fördelarna som tajta träningskläder kunde ha på träningsresultaten. Idén fördes sedan vidare till vanliga motionärer som snabbt hakade på. Idag lär du se ett antal idrottare på varierande nivå som använder kompressionsmaterial om du besöker en vanlig idrottshall eller gym.

Muscle Containtment Stamping

Ändå utgör MCS en avgörande skillnad mot den tidigare generationens kompressionskläder. MCS använder sig nämligen av en teknologi som fokuserar kompressionen till de mest kritiska kroppsdelarna. MCS, som står för Muscle Containtment Stamping, skiljer sig därmed från tidigare modeller i att den ger stöd där det behövs som mest. Ett par tights med MCS-teknologi ser exempelvis till att du får maximal support runt lår och ljumskar där det annars lätt uppstår skador. Syftet med kompressionskläder är framför allt två. Dels ser det till att dina muskler får bättre stöd vilket bidrar till att minimera skador. Sträckningar är lättare att undvika när dina kläder sitter tajtare mot kroppen. Dels bidrar till att du når bättre resultat under både träningen och återhämtningen. Större tryck mot kroppen bättrar på blodcirkulationen vilket bidrar till en lindrigare träningsvärk dagen efter passet. Idag finner man som sagt dessa produkter på nästan varje kropp på gymmet eller i löpspåret, vilket självklart har lett till att allt mer återförsäljare dyker upp. Man kan bland annat köpa kompressionskläder som MCS från 2XU online hos Sportamore. Såväl online som i fysiska butiker växer hyllorna med kompressionskläder, och man kan minst sagt säga att det är dagens största trend inom träningskläder.

Olika användningsområden

Kompressionskläder är funktionella träningsplagg oavsett vilken typ av sport eller aktivitet du utöver. Många upplever att tajtare träningskläder under löprundan ger dem en aerodynamisk effekt när de slipper fladdrande shorts och stora t-shirts. Andra har sina kompressionskläder under gympasset för att ge musklerna optimalt stöd. MCS har precis samma användningsområden som kläder med den tidigare teknologin – men med ännu effektivare kompression. På så sätt får du ut mer av träningen samtidigt som du mår bättre vid sidan av den.