Allt inom mode

Kläder, Mode

Läder i mode

Läder, skinn och päls är material som har används av människor sedan urminnes tider. än idag erbjuder de både stil och funktionsmässiga fördelar som syntetiska material inte kan tävla med. I vilka plagg och accessoarer används materialen då och varför?

Armband

Lädersmycken och då kanske främst läderarmband är något som alltid passar in i utstyrseln oavsett stil. Dels på grund av alla olika designer men även tack vare lädrets förmåga att vara både avslappnat och professionellt. Precis som med allt annat läder så blir det mjukare och mer vackert desto mer man bär det. Enda man behöver tänka på till skillnad från rena guld och silversmycken är att man inte bör utsätta dem för för mycket väta.

Väskor

En högkvalitativ läderväska kan i bästa fall vara en investering som håller i en hel livstid. Tillverkare som Saddleback Leather tar det hela till nästa nivå genom att erbjuda 100 års garanti på sina väskor. De är dock självklart inte det enda företaget som gör högkvalitativa läderväskor. Så länge lädret och hantverket är av hög kvalitet så kan man leva med sin väska mycket länge.

Jackor

För motorcyklister så var skinnjackor länge ett praktiskt måste för att skydda sig vid fall. Idag finns det många syntetiska alternativ som ger tillräckligt bra skydd. Många föredrar fortfarande skinnställ för den rätta känslan och stilen. Något som även gäller de som inte är motorcyklister.

Handskar

Skinnhandskar är för många ett stilmässigt måste under vinterhalvåret. Även om lädret inte är det bästa materialet om man skall vara ute och gräva i snö så är de perfekta i vardagen med tillräcklig uppvärmning och oslagbart utseende.

Alternativ

Syntetiska läderalternativ brukar som sagt inte vara lika bekväma eller hållbara. Detta betyder dock inte att de inte har sin plats. Bra konstläder kan nämligen se mycket verklighetstroget ut och framförallt vara mycket billigare än de äkta motsvarigheterna.