Allt inom mode

Mode, Tips

Klä fötterna som de förtjänar

Våra fötter har en diger uppgift. Dag efter dag bär de runt på oss i olika miljöer och tempon. Därför har de också förtjänat att tas omhand samt kläs på ett ergonomiskt och snyggt sätt. Ändå hamnar fötterna ibland i skymundan vid val av kläder eller får stå ut med det välbekanta ”stil före substans”. Detta gäller inte minst för strumpor som egentligen är ett av våra kanske viktigaste plagg.

Passformen är viktig

Det finns många saker att ta hänsyn till när du väljer strumpor. Passformen är en grundläggande aspekt. Olika tillfällen kräver olika längd på strumpan. Oavsett vilken modell det är ska den dock sitta stilla på foten för att undvika obehag och skavsår. Detta kan vara extra svårt att uppnå med låga så kallade fotsockor. Prova gärna att jämföra olika strumpor online för att hitta något passande.

En designaccessoar

Utöver strumpans betydelse för din komfort utgör den även en viktig accessoar ur stilsynpunkt. I vissa sammanhang passar det bäst med nedtonade strumpor i klassisk färg. Men ett lite roligare och modernare sätt att bära strumpor på är genom att visa upp dem. Välj gärna mönstrade eller färgglada strumpor som du kombinerar med den trendiga korta eller uppvikta byxan. Du som är riktigt modig matchar till och med med shorts.