Allt inom mode

Kläder, Mode, Trender

Hur kan man klä sig till fest

De flesta gångerna man blir bjuden till fest så är klädstilen oftast valfri, det kan vara till bröllop och begravning som det kan finnas någon form av klädkod. Det kan dock vara bra att veta hur dessa klädkoder ser ut och vi kommer inte att skriva utförligt för alla koder utan ta de absolut vanligaste.

Mörk Kostym

Detta använder man då festligheterna är lite mer än vanligt, det är inte allt för strikt men ändå ett festligare tillfälle. Mörk kostym kan vara svart, mörkblå eller mörkgrå till detta så gärna en vit skjorta med slips och ja det går även utmärkt att ha fluga till kostym om man så önskar.

Frack

Frack kan också kallas högtidsdräkt vilket innebär att här får man se till att verkligen klä upp sig ordentligt. Nu vankas det bröllop, nobelmiddag eller liknande. Om det inte är skrivet på inbjudan till exempelvis ett bröllop så kolla upp så du får information om vad som gäller. Vanligtvis så är det högtidsdräkt som gäller på ett bröllop.

Formell klädsel

I de flesta fallen så kan vilken klädsel som helst fungera, hel och ren är ett talesätt som passar på det mesta. Beroende på om man är bjuden på en formell fest via sitt arbetet eller liknande och man fått en inbjudan där det finns med en viss klädkod så ska man självklart följa den

Felaktigt klädd

Det skulle se väldigt konstigt ut om du kommer allt för uppklädd på en lite mer avslappnad fest men också tvärtom att komma felaktigt klädd till ett bröllop. Att vara felaktigt klädd kan vara till besvär för både en själv och den som bjuder in till fest. Så se till att få reda på vilken klädkod som gäller om det inte står på inbjudan.