Allt inom mode

Mode

Ge dina kläder ett ansiktslyft

old clothes

Är dina kläder i behov av en uppfräschning? Många känner igen sig i att ens favoritplagg lätt blir slitna och behöver piffas upp. Även om du inte känner dig bekväm med nål och tråd i handen behöver det inte betyda att du måste slänga kläderna i papperskorgen. Tvärtom finns det många sätt att låta dina kläder leva vidare. Det gör att du kan göra både miljön och ekonomin en tjänst genom att återanvända dina plagg. Här är några smarta tips som på ett kick ser till att dina kläder ser fräscha och snygga ut igen.

Om du vill ge dina kläder en extra snygg touch ska du sy dit broderade märken. De går nämligen att köpa med precis de motiv och färg som du själv önskar för att skapa en egen look. På så sätt ser du till att göra dina kläder lite mer personliga och kan stoltsera med ett märke som du har valt. Samtidigt kan ett broderat märke fungera som en praktisk lagning på ett hål eller en annan skada på kläderna. Det ser också till att bidra med välbehövlig slitstyrka. Broderade märken finns i en rad olika motiv med alltifrån fotbollsspelare till motorcyklar för att passa dina individuella preferenser.

Ett annat sätt för att ge dina kläder en välbehövlig uppfräschning är att lämna in dem på kemtvätt. Ibland kan dina kläder verka slitna och tråkiga på grund av att din vanliga tvättmaskin inte rår på dem. Då kan en tripp till kemtvätten återställa dess normala lyster. Även om det kostar en slant att lämna in dem brukar det ändå bli betydligt billigare än att köpa nya kläder. Det gäller särskilt dig som tycker om att investera i plagg av hög kvalitet som kan leva vidare under en längre tid. Med rätt tvättning och torkning kan de bli överraskande fina igen.

Glöm inte heller att ta del av alla gamla husmorstips. Det finns en uppsjö med olika tips och enkla medel att laga, fixa och fräscha upp dina kläder. Det fungerade för mormor så det lär fungera för dig!