Allt inom mode

Tips, Trender

Bästa sätten att skydda telefonen

phone protection_329774450

I ens mobil har man nästan alla värdesaker, man ska så klart vara rädd om den. Det finns flera metoder för att skydda telefonen från skador och stöld.

Stöldapp

Det finns inställningar och appar som hjälper dig om din telefon skulle bli stulen. En inställning på nya telefoner är att telefonen automatiskt tar ett kort och skickar till ens mail när någon har skrivit fel lösenord på telefonen tre gånger. Har man tur får man en tydlig bild av personen som har försökt komma åt din information.

Eller så använder man sig av GPS-appar som kan lokalisera var din telefon är. Detta kan dock innebära att man måste ha GPS och platser igång på telefonen: något som drar mer ström och förbrukat batteriet snabbare.

Mobilfodral

Ett fodral håller inte bara korten på plats och ger dig en plats att ha sedlar. Det agerar också som ett bra skydd för mobilen utifall man skulle tappa den i marken. Man kan hitta dem billigt på nätet med hjälp av olika rabatter. Det finns till och med magnetiska fodral som man inte behöver spänna fast telefonen i. Man lägger bara ned telefonen i fodralet och det fastnar.

Displayskydd

En smartphone har en känslig skärm som inte klarar av hårda smällar och slag. Den kan dock klara av lite mer om man köper en skyddsfilm som man lägger över skärmen. Det finns displayskydd som skapats av militärteknologi som sägs hålla för det mesta. Och vill man inte ha smutsiga fingeravtryck på skärmen finns det till och med skyddsfilm i glas som tar smällen istället för den riktiga skärmen. Den kan man dock behöva byta ut oftare eftersom den krossas om man tappar den hårt i marken, medan plastfilmer bara blir repiga.

Hantering av telefonen

Visst är det bra att skydda sin telefon med mobilfodral och displayskydd. Framförallt så är det hanteringen av telefonen som man ska tänka på. Idag så kan man se personer som har sin telefon i backfickan och det är lätt att glömma bort den och sätta sig ner med den kvar där. Då är risken att man spräcker skärmen eller liknande. Det allra bästa är att ha sin telefon i en väska av något slag. Har man dessutom mobilfodral så skadas inte mobilen av eventuella nycklar och annat som kan ligga tillsammans i väskan.

Skydd av kontokort och liknande

Det är många som har ett fodral för sin telefon där man även förvara sina kontokort. Idag med risk för att kort skimmas så finns det både foldrar som skyddar från skimming av ditt kort men också kort som man kan lägga i för att man inte kan komma åt kortets uppgifter. Se till att dina kontokort är så skyddade som det bara går om du har de i ditt mobilfodral.