Allt inom mode

Mode, Tips

Årets mobiltrender

smartphones_220478947Ända sedan smartphones först började dyka upp på marknaden har mobiler varit en del av mode och trenderna har uppmärksammats av många.

Mer hållbara skärmar

En sak som länge varit ett problem bland dagens mobiler är hur fragil skärmarna har varit. Men med lite tur kan detta kanske bli ett minne blott. Okrossbara skärmar kan snart vara normen, det finns redan exemplar ute i butikerna som har betydligt hårdare skärmar som tydligen ska klara av att både kastas och bli trampad på. Motorola har bland annat hävdat att glaset de använder i sin mobil Moto X Force är praktiskt taget okrossbart.

Når ut till större målgrupp

Även om de absolut nyaste mobilerna ofta klassas som en lyxprodukt av många, kan man fortfarande se trenden att smartphones når ut till att fler människor med alla typer av förutsättningar. Tillverkaren Doro har bland annat tagit fram mobiler som optimeras för att vara så användarvänliga som möjligt och riktat sig till seniorer, som Doro 825. Har man själv inte förutsättningarna att köpa de absolut nyaste mobilerna men ändå är sugen på det kan man alltid leta genvägar som rabattkoder och liknande.

Enklare laddning

Batteritid har ju alltid varit ett område där äldre mobiler har en fördel över smartphones. De har ju så mycket färre användningsområden och funktioner att de mest bara drar ström när man faktiskt ringer med dem. En smartphone har ju ofta processer som körs i bakgrunden och har därför betydligt sämre batteritid. Av denna anledning håller man ju ofta på med laddningskablarna och drar med sig dem lite överallt. Många iPhone-ägare specifikt har haft kablar som gått sönder och man har varit tvungen att komma på lösningar som förlänger livslängden på kabeln. Med lite tur kan det dock snart finnas trådlös laddning för praktiskt taget alla nya mobiler, vilket även kommer att minska risken av att man glömmer bort att ladda mobilen.